Sorting by

×

1001 magische zichten van Luxemburg

Luxemburg, ofte “D’Stad”, is een verborgen schat in de streek. Als als je zin hebt in een citytrip, is ze een bezoek meer dan waard. Dankzij de prachtige uitzichten, vestingen en kazematten, diverse musea en cultureel aanbod, prachtige parken en handig en gratis openbaar vervoer biedt de stad veel te zien en te doen. Deze wandeling neemt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en ongelofelijke uitzichten. Combineer deze stadswandeling met een ontspannen middag in een park, een shopping trip, of een bezoek aan een van de gezellige bars en restaurants

Spectaculair zicht op Luxemburg

De tocht begint in het hart van Luxemburg-stad en voert je door enkele zeer mooie parken en groene ruimtes, met een prachtig uitzicht op de stad en het Grund-gebied met de Alzette-rivier. U passeert bezienswaardigheden zoals de beroemde Rode Brug, de Gëlle Fra (de Gouden Dame), ongelooflijke uitzichten op de andere wijken, de kathedraal van de Notre Dame en de Adolphbrug. De wandelbrug eronder is een populaire plek voor fotografen, en het is gemakkelijk te zien waarom – het uitzicht is gewoonweg adembenemend.

Werelderfgoedstad

Neem de tijd om de vestigingen onderweg te verkennen. Deze staan nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en waren verbonden door een ondergronds gangenstelsel dat bekend staat als de kazematten. Deze vestingwerken maakten Luxemburg bijna onoverwinnelijk, waardoor het tijdens vele Europese oorlogen (gedwongen) neutraal was. De kazematten zijn nog steeds ongeveer 17 km lang. Sommige delen kunnen worden bezocht met een gids. Als je dat wilt doen, zorg dan dat je je bezoek vooraf reserveert. Vanaf de vestingwerken heb je een prachtig uitzicht op het financiële district en het gebouw van de Europese Unie.

gebruik het gratis openbaar vervoer

Wij raden je aan een dag uit te trekken om de prachtige stad Luxemburg te verkennen. Met zijn adembenemende uitzichten, toegankelijk openbaar vervoer, musea en divers cultureel aanbod is er voor iedereen wel iets te beleven. Om helemaal op te gaan in de ervaring, trek je best comfortabele schoenen aan. De hoogteverschillen worden wel deels opgevangen door liften, maar je moet nog steeds wel wat klimmen en er zijn uiteraard de ongelijke klinkers zoals in elke grootstad. Gelukkig maakt de lift van Haute-Ville naar Grund en terug via de Pfaffenthal lift snel stijgen en dalen een pak makkelijker. Aan het eind van de tocht kun je aan het station de tram terug naar het centrum nemen. Parc Monterey is een geweldige plek om de kinderen te laten spelen in de tuin of ga shoppen vlakbij. Kortom: laat je betoveren door alles wat Luxemburg te bieden heeft!

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Maak deze wandeling via Komoot. Je kunt ze meteen vanuit de app maken of het gpx-bestand downloaden op de site.

Vertrekpunt

Parc Monterey, Luxemburg
Je kunt in de gelijknamige parking parkeren of op een van de pendelparkings rondom de stad en het gratis openbaar vervoer nemen. Het park is een geweldige plek om te ontspannen, de kinderen te laten spelen in de mooie speeltuin (met waterpark), naar de (schone!) toiletten te gaan of te genieten van een drankje aan de bar.

Hoogtepunten

  • spectaculair uitzicht op de stad
  • vestingen en kazematten (werelderfgoed)
  • veel historische plaatsen
  • start aan park Monterey met een geweldige (water)speeltuin
  • verken het bovenste en onderste deel van de stad
  • de hoogtepunten in één dag

Lengte en moeilijkheidsgraad

9 km – 3,5 uur – goed te doen als je goed te been bent. Je moet wel wat klimmen.

Afstand vanaf Lacuisine

68 km – 50 min met de auto

Meer tochten in de  buurt

Neem zeker een kijkje op Komoot. We delen via ons profiel ‘la trottinette’ meer dan 100 wandelingen en fietstochten in de Gaume en Luxemburg. Nieuw: onze collecties waar je op interesse kunt zoeken.

Ontdek meer tips