Sorting by

×

5x waterpret in de Gaume

Pootjebaden, een dam bouwen of zelfs een stukje zwemmen? Wat is er leuker dan verkoeling zoeken in een bos of in het water met dit warme weer? Maar geen zin om tussen de massa te gaan zitten? Deze 5 ‘heatwave hotspots’ zijn leuke plekjes waar je nog niet ‘over de koppen’ hoeft te lopen. Alle plekjes zijn uiteraard te vinden in de Gaumestreek en dus ideaal als je hier op vakantie bent. Én ze zijn ook nog leuk in de herfst want ook dan kunnen de voetjes in het water steken leuk zijn.

Plage de Lacuisine

Op zo’n 400 meter van ons vakantiehuis in Lacuisine vind je de ‘Plage de Lacuisine’. Hier kun je heerlijk uitrusten en ontspannen op het grasveld aan de oever van de Semois. Je mag hier ook zwemmen in de Semois. Het water wordt er regelmatig getest en de waterkwaliteit behoort bij de beste in België. Op de grasvlakte naast de rivier kun je heerlijk ravotten. Deze plek is meteen ook de officiële kayakstop in Lacuisine en dus ideaal als je een bootje of sub wil meebrengen.

 • locatie: weggetje naar het hotel ‘Beaux Rivages’, Rue des Iles 14, 6821 Florenville
 • afstand vanaf la trottinette: 400 m – 5 min te voet

La plage de l'Antrogne

La Plage de l’Antrogne is een picknickplek waar de rivier de Antrogne samen stroomt met de Semois. je kunt hier heerlijk pootjebaden, met een bootje varen of een dam bouwen in het water. Ook zwemmen is hier toegelaten. Er zijn verschillende overdekte en open picknickplaatsen en een publieke barbecue. Dankzij de omliggende bomen en bossen, is het hier heerlijk fris. Van hieruit kun je ook (een deel van) de wandeling ‘Sentier des Songes‘ maken. De foto is van minder warme tijden, maar ook dan is het hier heerlijk vertoeven.

 • locatie: Plage de l’Antrogne (Google Maps) – Rue de Plannois 22, 6887 Herbeumont
 • gps coördinaten 49.767772623764785, 5.253480732390759
 • afstand vanaf la trottinette: 11,3 km of 20 min met de auto
Plage de l'Antrogne

Lac de Conchibois

Tijdens de zomermaanden kun je gratis en bewaakt zwemmen in een afgebakend stuk van het meer van Conchibois in Saint-Leger. Het water is hier van uitstekende kwaliteit (Blue Label). Er is ook een cafetaria, een skatepark en paintball. Je kunt hier ook heerlijk wandelen of barbecueën op de openbare barbecueplaats.

 • meer info: https://www.saint-leger.be/loisirs/tourisme/lac-de-conchibois
 • locatie: Rue du Stade 1, 6747 Saint-Léger
 • afstand vanaf la trottinette: 37 km – 35 min met de auto

Eisch in Clairfontaine

Een dagje Arlon gepland? Combineer je stadje met een heerlijke wandeling in ‘t groen. In het dorpje Clairfontaine kun je op verschillende plekken pootjebaden in de rivier Eisch. Onze favoriete plek ligt op wandelafstand van dansstudio ABC Dance in Clairfontaine. Je zit hier heerlijk onder de bomen in het bos, een natuurlijke airco. Het water is te ondiep om echt te zwemmen, maar op een boomstam met de voeten in het water, is het er genieten. Deze plek ligt ook aan het begin van de wandeling ‘la transfrontalière‘, een verfrissende wandeling op de grens tussen België en Luxemburg in Clairfontaine.

 • locatie: Rue du Cloître, 6700 Arlon (Clairfontaine – naast ABC Dance Studio)
 • afstand vanaf la trottinette: 50 km, 43 min met de auto
Clairfontaine - the river Eisch

(water)speeltuin in park Monterey in Luxemburg (LU)

Een dagje Luxemburg mag niet ontbreken als je in de Gaume op vakantie bent. In deze hitte kan een stad bezoeken vermoeiend zijn, zeker met kinderen. Ons compromis: deze korte wandeling geeft je de kans om deze prachtige UNESCO erfgoedstad toch even te verkennen. Trek daarna naar de (water)speeltuin in park Monterey (Beim Piratenschëff). Deze speeltuin is prachtig aangelegd en voldoende schaduwrijk. Er is een een groot piratenschip, schuifaf, schommels en een geweldige waterspeeltuin. Er zijn ook goed onderhouden toiletten, voldoende banken en picknicktafels en een klein cafeetje. Ideaal om zowel de volwassenen als de kinderen een memorabele dag te bezorgen.

 • locatie: Aire de jeux Monterey – Pirate ship playround, 45 Av. Monterey, 2163 Luxembourg
 • afstand vanaf la trottinette: 68 km, 54 min met de auto

 

Ontdek meer tips

Komoot
avontuur in 't groen
Petra

Eén app voor al onze wandel- en fietstips

Op vakantie in de Gaume en nog op zoek naar wandel- en fietstochten? Wij bundelen vanaf nu al onze tips op de app Komoot. Momenteel delen we bijna 60 tochten op de app. Een aantal tochten starten meteen voor de deur van onze vakantiewoning in Lacuisine. Maar je kunt evengoed vertrekken vanuit Herbeumont, Chassepierre of zelf Luxemburg. Op die manier willen we je inspireren en het je makkelijker maken om om onze mooie regio te verkennen.

Lees meer »