Sorting by

×

Kunst en natuur op het ‘Dromenpad’

Kunst en natuur gecombineerd in een gezellige en gemakkelijke gezinswandeling. Het “Sentier des Songes” – Dromenpad – is een prachtige wandeling door het bos in Herbeumont. Je wandelt langs de Antrogne, over kleine bruggetjes en langs ‘dromenvangers’ gemaakt door plaatselijke kunstenaars. Het officiële pad is goed aangelegd en toegankelijk voor rolstoelen, buggy’s en fietsen. Wij hebben een korte extra stop en detour toegevoegd. Deze maakt geen deel uit van de oorspronkelijke wandeling, maar het zicht is het absoluut waard.

dromenpad_zicht semois_600_400

vallei van de Antrogne

De wandeling loopt door de vallei van de Antrogne, een rivier die 2 km verder uitmondt in de Semois. Je hebt een prachtig zicht op deze rivier dankzij de betoverende meanders en bruggetjes onderweg. Wij genoten van de rust en stilte in het bos. De wandeling is extra magisch in de herfst dankzij de prachtige herfstkleuren. Maar ook heerlijk op een warme zomerdag dankzij de verkoelende bossen en de verschillende stops langs het water waar je kan zwemmen en pootjebaden in de rivier.

Een kunstwerk onderweg op het dromenpad

Wegdromen in la Lorraine Gaumaise

La Lorraine Gaumaise – Gaums Lotharingen – is een volgens sommigen een magische plek. In een vorige post vertelden we al over de lokale legende van de feeën en hun feeëngrotten in Étalle. Een aantal kunstenaars lieten zich inspireren door deze legendes en maakte verschillende kunstwerken uit wilgenhout die je langs het pad tegen komt. Sommige kunstwerken passen zo goed in het landschap dat je er misschien wel voorbij loopt.

Wil je nog meer wegdromen op wandeling? Volg het Dromenpad verder in Montmédy (Frankrijk) in de omgeving van de citadel of in Virton in het hol van de Zigomars.

dromenpad info_600_400

Praktische info

Wandeling

Maak de wandeling via Komoot.

Locatie

Rue de Plannois, 6887 Herbeumont
GPS coördinaten: lat. 49° 46′ 20″ – lon. 5° 15′ 18″

Hoogtepunten

  • prachtig zicht op de valei en de meanders van Antrogne
  • goed aangelegd pad – geschikt voor buggy’s, rolstoelen en stadsfietsen
  • kunstwerken « Sensoren van dromen » op verschillende locaties onderweg

Lengte en moeilijkheidsgraad

5,16 km, 1 – 2 uur wandelen, officële pad toegankelijk met een buggy of rolstoel met stevige wielen

Afstand vanaf la trottinette (Lacuisine)

10 km – 15 min met de auto

Extra info

Ook betoverd door Herbeumont? Zin deze wandeling uit te breiden of er een tweede keer op pad te trekken? We raden je met veel plezier de wandeling ‘Vue sur Viaduc Conques Loop‘ aan. Of neem een kijkje tussen onze andere voorgestelde wandelingen op Komoot.

Dit is een update. We deelden deze wandeling voor het eerst op 30/10/2021.

Ontdek meer tips

plage de lacuisine
avontuur in 't groen
Petra

5x waterpret in de Gaume

Heet! Vooral in de provincie Luxemburg wordt het warm dit weekend. Pootjebaden, een dam bouwen of zelfs een stukje zwemmen? Wat is er leuker dan verkoeling zoeken in een bos of in het water met dit warme weer? 5 tips om net dat te doen én toch ook de streek te verkennen.

Lees meer »
avontuur in 't groen
Petra

Zomerwandeling langs vier uitkijkpunten en door de Semois

Ga op een spannende zomerwandeling vanuit onze vakantiewoning in Lacuisine en ontdek prachtige uitkijkpunten en geniet van een verfrissende rivieroversteek. Ontdek de schoonheid van de Semois-vallei en beleef een onvergetelijk avontuur in de regio Gaume.

Lees meer »