Sorting by

×

Kunst en natuur op het ‘Dromenpad’

Op zoek naar een korte, ontspannende wandeling in de buurt van Lacuisine? Dan is de wandeling “tussen beek en nevel” over het Dromenpad in Herbeumont ideaal. Je wandelt ongeveer 1,6 km over een mooi aangelegd pad langs de Antrogne, over bruggetjes en door het bos. Het pad is goed aangelegd en toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en fietsen. Onderweg kom je verschillende houten kunstwerken  « dromenvangers » gemaakt door lokale kunstenaars tegen.

dromenpad_zicht semois_600_400

vallei van de Antrogne

De wandeling loopt door de vallei van de Antrogne, een rivier die 2 km verder uitmondt in de Semois. Je hebt een prachtig zicht op deze rivier dankzij de betoverende meanders en bruggetjes onderweg. Wij genoten van de rust en stilte in het bos (af en toe wel moeiteloos doorbroken door Tijl ;-)). De wandeling is extra magisch in de herfst met de prachtige herfstkleuren. Maar ook heerlijk op een warme zomerdag dankzij de verschillende stops langs de rivier waar je mag zwemmen en pootjebaden.

Een kunstwerk onderweg op het dromenpad

Wegdromen in la Lorraine Gaumaise

La Lorraine Gaumaise – Gaums Lotharingen – is een volgens sommigen een magische en betoverende plek. In een vorige post vertelden we al over de lokale legende van de feeën en hun feeëngrotten in Étalle. Een aantal kunstenaars lieten zich inspireren door deze legendes en maakte verschillende kunstwerken uit wilgenhout die je langs het pad tegen komt. Sommige kunstwerken passen zo goed in het landschap dat je er misschien wel voorbij loopt.

Wil je nog meer wegdromen op wandeling? Volg het Dromenpad verder in Montmédy (Frankrijk) in de omgeving van de citadel of in Virton in het hol van de Zigomars.

dromenpad info_600_400

Praktische info

Wandeling

Maak de wandeling via Cirkwi of download het gpx-bestand

Locatie

Rue de Plannois, 6887 Herbeumont
GPS coördinaten: lat. 49° 46′ 20″ – lon. 5° 15′ 18″

Hoogtepunten

  • prachtig zicht op de valei en de meanders van Antrogne
  • goed aangelegd pad – geschikt voor buggy’s, rolstoelen en stadsfietsen
  • kunstwerken « Sensoren van dromen » op verschillende locaties onderweg

Lengte en moeilijkheidsgraad

1,6 km, ongeveer 1 uur wandelen, toegankelijk met een buggy of rolstoel met stevige wielen

Wil je langer wandelen? Download Viewranger op voorhand of neem een kaart van de regio mee. Zo kun je je wandeling makkelijk verlengen.

Afstand vanaf la trottinette (Lacuisine)

10 km – 15 min met de auto

Ontdek meer tips

Heb je een tip voor ons?

Laat een berichtje achter onder deze post of contacteer ons via onze contact paginaFacebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.

Op zoek naar inspiratie? We bundelen alle leuke tips van reizigers in regio en andere expats op Pinterest.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.