Sorting by

×

Zomerwandeling langs vier uitkijkpunten en door de Semois

Eén zomerwandeling die de hoogtepunten van de streek toont? Deze wandeling is een echte aanrader. Je start meteen aan de voordeur van ons vakantiehuis in Lacuisine (handig!).Bereid je voor op een klim naar de vier meest bekende uitkijkpunten op de vallei van de Semois in Lacuisine en Chiny. En om het nog spannender te maken, kun je op de terugweg dwars door de Semois zelf lopen. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je watersandalen in en maak je klaar voor een fantastische tocht.

Begin je wandeling meteen aan ons huis en volg het pad richting ‘Au coeur de Lacuisine’. Vanaf hier volg je de Semois stroomopwaarts tot in Chiny. Bereid je voor op een pittige klim naar het eerste uitkijkpunt, ‘Roche Fendu’. Wees gerust, de wandeling is niet constant veeleisend. Het grootste deel van de wandeling is zelfs heel erg goed te doen. Zoals je kunt zien in onze film onderaan, word je inspanning wel beloond met prachtige uitzichten op de Semois aan de Roche Pinco en Rocher de l’Ecureuil.

Lunch met zicht op de Semois

Halverwege, in Chiny kun je even pauzeren en genieten van een heerlijke lunch of drankje bij ‘Aux comptes de Chiny’. Dit hotel-restaurant biedt een uitgebreid kaart met snacks, salades en warme gerechten. Vanop het terras krijg je een prachtig uitzicht op de Semois. Natuurlijk kun je ook je eigen picknick meenemen en ontspannen op een van de bankjes naast het water. Zin om er een multi-sportdag van te maken? Van hieruit kun je ook een kajak huren en terug peddelen naar Lacuisine. De aankomst in Lacuisine bevindt zich slechts op 300 meter afstand van ons vakantiehuis.

Aux comptes de Chiny

Het beste moet nog komen

Vervolg je tocht richting Rocher du Hat. Dit is de laatste inspanning van deze wandeling. Je beloning is een magnifiek zicht op de de meanders van de Semois. Daarna gaat het langzaamaan stroomafwaarts tot aan de Passage du Gué, een passerelle door de Semois. Het water op deze plek staat laag genoeg om er gemakkelijk met een korte broek en watersandalen over te steken. Het kabbelende water is heerlijk verfrissend na 9 km wandelen! En omdat je hier heel dicht bij ons huis bent, kun je meteen na de wandeling een verfrissende douche nemen.

Wil je nog meer verfrissing? Dan kun je altijd nog een duik nemen in het koele rivierwater even verderop bij het ‘Plage de Lacuisine’. De hele wandeling volgt het Grand Route pad GR 129 van Dinant naar Aarlen (GR 10).

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Maak deze wandeling via Komoot. Je kunt de wandeling meteen vanuit de app maken of het GPX-bestand downloaden. Opgelet! Download ze op voorhand want in het bos heb je niet altijd goede ontvangst.

Locatie

Lacuine, aan  ons vakantiehuis

Hoogtepunten

  • Uitkijkpunt Rocher Fendu
  • Uitkijkpunt Roche Pinco
  • Uitkijkpunt Roche de l’Ecureuil
  • Uitkijkpunt Rocher du Hat
  • Door het water aan de Passage du Gué
  • Lunch met zicht op het water aan Aux vieux comptes de Chiny

Lengte en moeilijkheidsgraad

9,4 km – 3 uur (zonder pauzes) – gemiddeld

Meer tochten in de buurt

Neem zeker een kijkje op Komoot. We delen via ons profiel ‘la trottinette’ meer dan 100 wandelingen en fietstochten in de Gaume en Luxemburg. Nieuw: onze collecties waar je op interesse kunt zoeken.

Heb je een tip voor ons?

Je kunt ons bereiken op experience [at] latrottinette.be, Facebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.