Sorting by

×

Wandel & Geniet: Drinks, Dorpscharme en Natuur!

Kan je niet kiezen tussen een verfrissend drankje, een wandeling door een dorpje of een tocht langs de rivier? Waarom niet alle drie? Deze wandeling van 5,7 km, brengt deze elementen perfect samen. Het is een geweldige manier om de prachtige natuur te ontdekken, zonder jezelf uit te putten. We houden er zelf van om te genieten van de charme van Chiny en kunnen niet wachten om enkele fantastische plekken met je te delen. Je kunt zelfs een (stevige) kinderwagen mee nemen.

De wandeling start aan het hotel-restaurant Aux Comptes de Chiny bij de pittoreske ‘Pont du Moulin Cambier’. Deze plek is een droom voor fotografen en biedt een adembenemend uitzicht op de rivier. Op een zonnige dag kun je hier verschillende kajakkers of zelfs paarden de rivier oversteken spotten.

Chiny

Pauze met een prachtig zicht

Wandel langs de rivier de Semois aan je rechterhand, met weelderige bossen aan je linkerhand. Dorstig? Geniet van een lokaal drankje of bestel een hapje op het terras van Le Moulin Cambier. Deze watermolen, verborgen in Chiny, is omgetoverd tot een charmant restaurant. Hier kun je kiezen uit een scala aan gerechten gemaakt van verse, lokale ingrediënten terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de rivier de Semois. Het terras is bijzonder populair om te dineren en biedt een schitterend uitzicht op de rivier.

Vervolg je reis door open weiden, die je naar Chiny leiden. Terwijl je door de schilderachtige straatjes loopt, zul je de charme ervan onweerstaanbaar vinden. Bij het weer bereiken van het water, trakteer jezelf op een drankje in het hotel/restaurant Aux Comtes De Chiny. In de zomer geniet je van een schitterend uitzicht op de rivier, de vertrekkende kajakkers en de prachtige brug. Vergeet niet om hun heerlijke warme chocolademelk te proberen op koudere dagen.

Deze wandeling is perfect om de streek te verkennen. Zin in meer? We raden je aan om het uitzichtpunt ‘Rocher du Hat‘ toe te voegen aan je route. De klim naar boven is pittig, maat het zicht is absoluut de moeite waard. Klaar om te wandelen, te nippen en te genieten van de wonderen van Chiny? We klinken graag op onvergetelijke ervaringen in de Gaume!

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Maak deze wandeling via Komoot. Je kunt de wandeling meteen vanuit de app maken of het GPX-bestand downloaden. Opgelet! Download ze op voorhand want in het bos heb je niet altijd goede ontvangst.

Locatie

Rue de l’Embarcadère 35, 6810 Chiny

Hoogtepunten

  • fantastisch uitzicht op de rivier
  • ideaal voor minder ervaren wandelaars
  • kindvriendelijk en doenbaar met een stevige kinderwagen
  • geweldige stops onderweg

Lengte en moeilijkheidsgraad

5,7 km – 1:33 uur (zonder pauzes) – gemakkelijk

Meer tochten in de buurt

Neem zeker een kijkje op Komoot. We delen via ons profiel ‘la trottinette’ meer dan 100 wandelingen en fietstochten in de Gaume en Luxemburg. Nieuw: onze collecties waar je op interesse kunt zoeken.

Heb je een tip voor ons?

Je kunt ons bereiken op experience [at] latrottinette.be, Facebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.