Sorting by

×

Kijk uit over de Semois aan Rocher du Hat

De Rocher du Hat is een prachtige wandelplek in Chiny, vlakbij ons huisje in Lacuisine. De korte wandeling neemt je langs een uitgestrekt wandelpad door de bossen en over de heuvels van de Gaume. Het uitzicht vanaf de top van de Rocher du Hât (de Belvédère) is fenomenaal en de korte klim naar boven zeker waard. Het bijzondere gesteente onderweg doet wat denken aan Muno en is typisch voor de regio. Deze adembenemende wandeling is dan ook een absolute aanrader.

Je kunt de wandeling op verschillende plekken starten. Het makkelijkste is op de parking aan de Pont Nicolas of aan de kayakverhuurfirma. Hier kan het in het hoogseizoen best druk zijn. Dan is parkeren op de startplek van deze wandeling in Chiny (A) de moeite. Via Komoot kun je hiernaar navigeren.

Het pad naar de top van de Rocher du Hat is niet al te moeilijk, maar het is wel steil en vereist een fysieke inspanning. Onderweg krijg je prachtige uitzichten te zien over de omgeving en kun je even pauzeren om te genieten van de rust en stilte in het bos.

infobord aan rocher du hat

Aan de top van de Rocher du Hat krijg je een indrukwekkend uitzicht over de omgeving, de rotsen en de vallei van de Semois. Op het bankje kun je even pauzeren en genieten van het zicht. Je vindt ook een infobord met wat extra info over de locale fauna en flora.

Deze wandeling is goed te doen als je goed te been bent. Wij maakten ze zonder problemen met de kinderen (7 en 9). We raden wel aan om stevige wandelschoenen aan te trekken want je wandelt soms over los zand of gladde rotsblokken. De klim naar boven is niet heel erg steil, maar wel lang en vergt dus ook wel een inspanning.

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Maak deze wandeling via Komoot. Je kunt ze vanuit de app maken of het gpx-bestand downloaden op de site.
Wil je liever een langere tocht maken? Dan zijn deze wandelingen door Chiny of Martué zeker de moeite.

Vertrekpunt

Chiny – in de app kun je kiezen om naar je vertrekpunt te navigeren.

Waarom is deze wandeling de moeite?

  • speciale rotspartijen eigen aan de Gaume
  • prachtig uitzicht op de vallei van de Semois
  • hoogtepunt van de streek
  • vlakbij Lacuisine!

Lengte en moeilijkheidsgraad

5 km – 1,5 uur – gemiddeld qua moeilijkheidsgraad. De paden zijn goed toegankelijk, maar je moet wel wat klimmen en over (los) zand en rotsen wandelen.

Afstand vanaf Lacuisine

5 km – 6 min met de auto
Je kunt ook te voet vanaf Lacuisine vertrekken, hou er wel rekening mee dat je een stukje langs een drukke baan (70km/uur) moet wandelen.

Meer tochten in de  buurt

Neem zeker een kijkje op Komoot. We delen via ons profiel ‘la trottinette’ meer dan 60 wandelingen en fietstochten in de Gaume en Luxemburg.

Ontdek meer tips