Sorting by

×

Ontdek Esch-sur-Sûre via de drijvende brug en het beeldenpad

Voor onze wandeling van vandaag reden we naar Liefrange in Esch-sur-Sûre, Luxemburg. We keken vooral naar uit om de oversteek over de ‘drijvende brug’ over de Sûre naar Lultzhausen te maken. Maar ook het volgende deel van deze wandeling stelt zeker niet teleur. Je volgt een deel van het ‘Europese Beeldenpad voor de Vrede’. Onderweg word je getrakteerd op verschillende kunstwerken, maar ook enkele prachtige uitzichten over de vallei en het water.

floating bridge loop - map on komoot

Deze wandeling start aan een kleine jachthaven. Hier kun je parkeren. Er is ook een goed onderhouden (openbaar) toilet. Vanaf hier is het ongeveer 2 km wandelen tot aan de Drijvende Brug. Volg het pad langs het meer ‘Lac de la Haute Sûre’. De brug drijft deels pal op het water en dat maakt het extra bijzonder, zeker met kinderen. Maar ook het pad er naartoe is prachtig.

Aan de andere kant van de Sûre wandel je langs het hostel. Hier zijn verschillende wateractiviteiten te doen in de zomer. Via een smal pad kom je terecht op de ‘Beeldenroute’. Verschillende delen van dit circuit werden in 1995 en 1999 aangelegd. Het doel ervan is internationaal begrip, vrede, solidariteit en vrijheid te symboliseren. 

Dankzij de hoogteverschillen word tijdens de hele tocht getrakteerd op prachtige zichten op het water en de valei. Sommige kunstwerken zien er helaas wat verloren uit in het landschap. Andere passen nog steeds perfect in het plaatje en zien er nog steeds prachtig uit in het huidige landschap zoals het beeld op de foto.

De route staat op Komoot aangeduid als ‘makkelijk’ gezien ze ‘maar’ 6,74 km is en de weg goed te doen is. Maar er is wel één stuk van ongeveer 1,5 km bergop. Wij vonden dit best pittig, zeker met onze kinderen. Dat gezegd zijnde, vonden we de klim wel ab-so-luut de moeite waard door het prachtige uitzicht.

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Bekijk de wandeling via Komoot. Je kunt ze meteen vanuit de app maken of het gpx-bestand downloaden op de site.

Vertrekpunt

Liefrange (Leifreg Plage), Lac Haute-sur-Sûre, Luxemburg
Tip: Als je de wandeling maakt met komoot kun je naar de startlocatie navigeren door op ‘start navigation’ > ‘car & transit’ te klikken.

Hoogtepunten

  • drijvende brug
  • beelden langs de weg
  • prachtig uitzicht op het meer

Lengte en moeilijkheidsgraad

6,74 km – 3 uur – gemakkelijk tot gemiddeld qua moeilijkheidsgraad

Afstand vanaf Lacuisine

72 km – 1 uur met de auto

Meer tochten in de  buurt

Neem zeker een kijkje op Komoot. We delen via ons profiel ‘la trottinette’ meer dan 60 wandelingen en fietstochten in de Gaume en Luxemburg.

Ontdek meer tips