Sorting by

×

La Roche de l’Ecureuil: Een verborgen parel langs de Semois

Rocher de l’écureuil is een adembenemend uitkijkpunt in Lacuisine, in het hart van de Gaume. Tijdens deze prachtige wandeling verken je het Domaine des Epioux en klim je geleidelijk naar de top voor een panoramisch uitzicht over de vallei en de meanderende Semois. Onderweg passeer je het historische Chateau des Epioux, ooit de woning van een van Napoleon’s neven, en het ‘Grand Etang des Epioux’, een meer dat herinnert aan het industriële verleden van Florenville.

Chateau des Epioux - woonplaats van Napoleon

De wandeling start naast de drukke Rue de la Forêt, net buiten het dorpje Lacuisine. Je volgt de meanderende Semois bijna  de hele wandeling. Dit maakt het de moeite waard maakt om deze tocht tussen het einde van de herfst en het begin van de lente te maken, omdat je dan de beste uitzichten hebt op het water.

Na ongeveer 2 km wandelen, passeer je het Chateau des Epioux, waar ooit prins Pierre-Napoleon Bonaparte, een neef van Keizer Napoleon de Eerste, heeft gewoond. Kom even op adem met een korte stop bij het Grand Etang des Epioux. Dit meer van 10,58 ha ligt in het hart van het domen en wordt gevoed door twee zijrivieren van de Semois: de stromen van Épioux en Éplatis.

Grand Etang des Epioux

Panoramisch uitzicht op de kronkelende Semois

Na ongeveer 6 km wandelen, bereik je de beloning voor je inspanning: het panoramische uitzicht vanaf de Roche de l’écureuil. Je kijkt uit over het dorpje Lacuisine en de Semois die door de vallei slingert. Dankzij het bankje bovenaan de top kun je even uitrusten of zelfs genieten van een picknick.

Geweldige wandeling met kinderen in Lacuisine

Deze wandeling is perfect voor iedereen die van buitenactiviteiten houdt en de prachtige natuur in de Gaume wil verkennen (en 8 km aan kan). Ze is goed te doen met kinderen die de afstand aankunnen omdat het stijgen best geleidelijk gaat en de meeste paden best vlak zijn. Zin om te vertrekken? Klik op de startlocatie in Komoot en laat je meteen naar de juiste plek navigeren. Laat ons zeker weten wat je ervan vond!

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Bekijk de wandeling via Komoot. Je kunt ze meteen vanuit de app maken of het gpx-bestand downloaden op de site.

Vertrekpunt

Lacuine, vlakbij ons vakantiehuis
Tip: Als je de wandeling maakt met komoot kun je naar de startlocatie navigeren door op ‘start navigation’ > ‘car & transit’ te klikken.

Hoogtepunten

  • schilderachtige wandeling langs de meanderende Semois rivier
  • de perfecte mix van geschiedenis en natuur
  • ontdek onderweg geweldige plekken om te vissen
  • neem een pauze en geniet van een picknick met een prachtig uitzicht vanaf de top van de Rocher de L’Écureuil
  • niet al te steile klim naar de top

Lengte en moeilijkheidsgraad

7,94 km – 2,5 uur – moeilijkheidsgraad: vrij gemakkelijk/gematigd

Afstand vanaf Lacuisine

2,7 km – 3 min met de auto of 35 min te voet

Meer tochten in de  buurt

Neem zeker een kijkje op Komoot. We delen via ons profiel ‘la trottinette’ wandelingen en fietstochten in de Gaume en Luxemburg. Via de collecties kun je makkelijk zoeken op jouw voorkeuren.

Ontdek meer tips