Sorting by

×

Ga op bezoek bij de feeën in Étalle

Wist je dat er echte feeën wonen in de Gaumestreek? Je kunt je ze opzoeken in het feeënbos tussen Étalle en Virton. Ze wonen er in zandgrotten tot wel 15 meter lang! De grotten beschermen de feeën en hun magische krachten. Je ontdekt waar de feeën wonen tijdens de  wandeling ‘Au Trou des Fées’. Via verschillende opdrachten en verhalen leer je hen kennen. Als je heel stil bent, hoor je de feeën zelfs zingen en kun je samen muziek maken. Kruip me mee door hun grotten? Een leuke uitstap met het hele gezin.

Volgens de legende wonen er feeën in de zandstenengrotten. Of zij ze nu echt gegraven hebben, onze voorouders of natuurlijke erosie nog langer geleden verantwoordelijk is maakt niet echt uit voor het verhaal. Deze bijzondere rotsen, deels overhangend, uitgehold en doorboord door talrijke holtes, zijn prachtig om zien. De galerijen zijn tot 15 meter lang. Ze dateren uit de tijd dat de zee het Parijse bekken bezette. Onze kinderen vonden het alvast ontzettend fascinerend om de tunnels en ‘geheime grotten’ te ontdekken.

Een beeld van de galerijen in de zandstenen grotten

het feeënpad

De feeënwandeling is ongeveer 1,5 km lang en dus goed te doen met (kleine) kinderen. Onderweg krijg je verschillende opdrachten van de feeën. De opdrachten zijn tweetalig: Nederlands en Frans en hangen op bomen en houten paaltjes verspreid over de wandeling. Het feeënpad laat kinderen het bos spelenderwijs ontdekken. De wandeling is ideaal met kleinere kinderen of minder geoefende wandelaars. Wij vonden ze iets te kort en hebben op eigen houtje het bos nadien nog wat verder verkend.

Daan leest een opdracht aande feeënwandeling

Praktische info

Locatie

rue du Château Cugnon, Croix Rouge, 6760 Virton

Hoogtepunten

zandgrotten tot wel 15 meter lang en leuke opdrachten van de feeën

Lengte en moeilijkheidsgraad

De feeënwandeling is ongeveer 1,5 km lang. Je moet wel een beetje klimmen en dalen. Het pad is niet evident met kinderwagens en rolstoelen.

Extra info

Het bos achter le Trou des Fées is ideaal voor een uitgebreidere wandeling. Het is goed toegankelijk dus doenbaar voor minder geoefende wandelaars. Je vindt een suggestie voor een wandeling op RouteYou.

download de wandeling in pdf

1 gedachte over “Ga op bezoek bij de feeën in Étalle”

  1. Pingback: Kunst en natuur op het dromenpad in Herbeumont

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.