Sorting by

×

Wandelen in Luxemburgs Klein Zwitserland

Op stap op het Müllerthal Trail

Terwijl de jongens zich vergapen aan het prachtige groene landschap waarin we nu wonen, rijden we door Luxemburg richting Müllerthal. Vandaag willen we een wandeling maken over een deel van het Müllerthal Trail. Luxemburgers noemen dit stukje ook wel liefkozend ‘Klein Zwitserland’ omwille van de prachtige bossen, grillige rotspartijen en valleien.

We parkeren in de buurt van Brasserie Heringer Millen. Van hieruit kun je meteen met je tocht starten. Je kunt ook eerst nog iets eten of drinken in de bistro of een pitstop houden in de propere, openbare toiletten. We kiezen om een stuk van de lokale wandelroute w6 te verkennen. Hoewel we 2 echte stadsjongens hebben, lukt het hen aardig om er een goed tempo in te houden. Ze genieten van de zichten, het klimmen over de rotsen en het wandelen door de schaduw op deze warme zomerdag. Op het pad is het heerlijk rustig ondanks de eerdere drukte op de parking. Hierdoor kunnen we voldoende afstand houden van de andere toeristen en zie je op de foto’s geen mondmaskers ;-). Kom wel best zo vroeg mogelijk en hou er rekening mee dat de Schiessentümpel waterval ook veel passanten aantrekt. Kom dus op tijd voor je fotomomentje :-).

Start van het trail naast Brasserie Heringer Millen

Na de wandeling stoppen we nog even in Bergdorf. De rotsformaties – zelfs vlakbij de parking – zijn hier fenomenaal. Maar omdat de jongens intussen moe worden en de wandeling volgens andere wandelaars toch net iets pittiger is, maken we hier een kortere tocht heen en terug. Maar zelfs dit is echt de moeite waard. Mijn beelden waren helaas te donker. Daarom deel ik een sfeerbeeld van de toeristische dienst van Bergdorf. Om de dag lekker (en zoet) te eindigen, trakteren we de jongens nog op een verfrissend ijsje in Echternach.

de rotspartijen aan Bergdorf op het Müllerthal Trail zijn fenomenaal
© Syndicat d’Initiative et de Tourisme Berdorf

Wandel door de verschillende landschappen in 3 lussen

Zin gekregen om erop uit te trekken? Het Müllerthal Trail is een wandelpad van 112 km langs rotsen, bossen, beekdalen en open weilanden. Het is er prachtig wandelen door dit gevarieerde landschap, ook wel gekend als ‘Luxemburgs Klein Zwitserland’. Je kunt op verschillende punten aan je wandeling starten. Er zijn drie lussen van elk 36 – 38 km lang en verschillende kortere tochten. Op het kaartje zie je de verschillende lussen.

Check de kaart voor de verschillende routes door het Müllerthal Trail.
kaart van het gebied met de verschillende wandelingen

Wil je zelf de omgeving verkennen?

Meer informatie over deze en andere wandelroutes vind je op mullerthal-trail.lu. Je vindt er ook kortere lussen en tips om iets te drinken onderweg of een van de vele gezellige dorpjes en stadjes te bezoeken.

1 gedachte over “Wandelen in Luxemburgs Klein Zwitserland”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.