Sorting by

×

Adembenemend mooi wandelen in Bavigne

Bavigne in Haut-sûr-Sure heeft heel wat te bieden voor een geweldige dag buiten. Wat dacht je van een meanderende rivier in een prachtige vallei, een meer met stuwdam en eindeloze bossen. Geweldig toch? Het prachtige zicht op dit alles krijg je er – na een stevige klim – gratis bij. Toegegeven, je voelt het in je benen na 10 km klimmen en dalen, maar de beloning is het waard. Een ideale wandeling op een zonnige herfstdag.

Bavigne: zicht op het stuwmeer
Bavigne: zicht op het water

Je wandeling start naast de Béiwenerbaach in Bavigne. Je start meteen met een sterke klim naar boven over de aangelegde stenen ‘trappen’. Je moeite wordt meteen beloond met een prachtig zicht over Bavigne en de omliggende bossen. Je blijft het water zowat de hele wandeling volgen: soms sta je er vlak naast, soms wandel je erover via een bruggetje of de stuwdam en soms krijg je een geweldig zicht op de vallei. De jongens vonden het klimmen soms iets té pittig, maar zelfs zij moesten toegeven dat het zicht het meer dan waar maakte.

Bavigne_stuwdam

Even een pauze nodig? Stop even langs de oevers van het meer voor een pauze en geniet van het zicht en de zon op het water. De jongen genoten ervan om steentjes zo ver mogelijk over het water te kaatsen. Deze wandeling is een echte aanrader als je zin heb om de natuur in het Groothertogdom Luxemburg te verkennen.

Haute-sûr-Sure: Steentjes kaatsen op het meer
Familiefoto tijdens onze wandeling in Bavigne

We vonden de inspiratie voor deze wandeling trouwens bij Mike McQuaide van An American in Luxemburg. Hieronder kun je het filmpje dat hij maakte tijdens zijn wandeling in Bavigne bekijken. Jammer genoeg voor hem had hij iets minder geluk met het weer.

Éislek, een prachtige plek om te wandelen

De regio Éislek in Luxemburg is goed bezig om zichzelf op de kaart te zetten als een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Ze hebben dan ook enkele goeie troeven handen: prachtige natuur, véél water en adembenemende zichten. Maar ze ontwikkelden ook verschillende, goed aangegeven wandelingen. Je volgt gewoon de bordjes met het logo erop (oranje cirkel – halve groene cirkel – halve blauwe cirkel). Zo kun je bijna niet verkeerd wandelen. Je kunt alle wandelingen ook downloaden als een gpx-bestand. Helaas werkte dat bij ons iets minder. Daarom delen we onze eigen wandeling ook. Je kunt deze downloaden op opzoeken in de gratis app Cirkwi.

Zin om te vertrekken?

Wandeling

Maak de wandeling via Cirkwi of download het gpx-bestand

Vertrekpunt

Bavigne – 9665 Lac de la Haute-Sûre, Luxemburg

Hoogtepunten

  • prachtige uitzichten langs het stuwmeer van Haute-Sûre
  • uitzichtpunt Schäsbierg
  • steentjes kaatsen over het water
  • leuke start op de parking aan de Béiwenerbaach

Lengte en moeilijkheidsgraad

10 km, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. De wandeling is goed te doen met (geoefende) kinderen. Je moet wel wat stijgen en dalen en het pad onderweg kan glad zijn. Zorg dusvoor stevige wandelschoenen en voldoende drinken en snacks.

Afstand vanaf Lacuisine

67 km – 55 min met de auto

Extra info

Ontdek deze en meer wandelingen in de regio via visitluxembourg.com.

Verder op verkenning

Heb je een tip voor ons?

Laat een berichtje achter onder deze post of contacteer ons via onze contact paginaFacebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.

Op zoek naar inspiratie? We bundelen alle leuke tips van reizigers in regio en andere expats op Pinterest.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.