Sorting by

×

ons verhaal

Wij zijn Maarten, Petra, Daan en Tijl. In juli 2020 te verhuisden we van de drukke grootstad Antwerpen naar Arlon op de grens met Luxemburg. Maarten pendelt voor zijn werk pendelen tussen België en Luxemburg. Petra blogt en vertelt verhalen in de podcast Petra vertelt. Daan en Tijl gaan naar school in het Frans. Stof genoeg om deze blog te vullen met persoonlijke ervaringen en tips om de omgeving te verkennen. Met ons vakantiehuis in Lacuisine willen we deze prachtige streek ook met jou delen.

Daan, Maarten, Tijl en Petra: Toen in Canada, nu klaar voor een nieuwe start in Arlon
Kleine fotografen in actie
Petra, blogster over expat ervaringen en Luxemburg verkennen

la trottinette?

‘Trottinette’ was de koosnaam die ik als kind van mijn papa kreeg. Laat hem nu net mijn grote inspiratie voor dit avontuur zijn. Een trottinette staat ook voor bewegen, dingen ontdekken en reizen. En willen w op deze blog doen: de buurt verkennen en onze ervaringen delen. Luxemburg is de groenste provincie van België en een heel bosrijke regio. Je kunt hier heel fijn wandelen, klimmen of fietsen. Maar er zijn ook tal van leuke steden in de buurt zoals Arlon, Florenville, Bouillon, Marche-en-Famenne, Luxemburg, Trier, Reims, noem maar op. Verwacht je dus aan een mix van tips om Luxemburg en de ruime omgeving te verkennen met een persoonlijke touch.

persoonlijke ervaringen

Verhuizen naar een nieuwe regio, een nieuwe taal en twee kleine kinderen. Hoe pak je dat aan? Op deze pagina lees je onze ervaringen met de verhuis, hoe de kinderen in een andere taal naar school moeten en waar we zoekende zijn. We delen ook onze tips mocht je zelf de sprong ooit willen wagen en verhuizen naar Luxemburg.

Petra vertelt - kikker

la trottinette in sprookjesland

Petra vertelt neemt je mee naar sprookjesland. Ik vertel bekende en minder bekende sprookjes in toegankelijk en verstaanbaar jasje. Luister je ook mee?

Lees meer

Op zoek naar een vakantie in het groen? Vakantiewoning Arel, Luxemburgs voor Arlon, heeft alles voor een geweldig en zorgeloos verblijf voor zes personen. Ontdek het huisje.

Luxemburg is de grootste en groenste Belgische provincie. Trek mee op stap in de prachtige natuur die de regio je te bieden heeft op avontuur in ‘t groen.

Luxemburg is de ideale locatie voor een citytrip. Heel wat prachtige, historische steden zijn hier vlakbij. Je ontdekt onze tips in levendig lux.