Sorting by

×

Wie zijn we

Daan, Maarten, Tijl en Petra: Toen in Canada, nu klaar voor een nieuwe start in Arlon
Kleine fotografen in actie
Petra, blogster over expat ervaringen en Luxemburg verkennen

Hallo, wij zijn Maarten, Petra, Daan en Tijl. In juli 2020 zijn we verhuisd van Antwerpen naar Aarlen, een veel kleinere stad op de grens van Luxemburg. Op onze blog delen we onze persoonlijke ervaringen en geven we ook tips om deze prachtige streek te verkennen. In ons vakantiehuis in Lacuisine willen we onze ervaringen en deze prachtige streek met jou delen. 

De naam ‘la trottinette’ is geïnspireerd op de bijnaam die Petra als kind van haar vader kreeg. Een trottinette doet ons ook denken aan ontdekken en reizen. Dat is precies wat we met onze blog willen doen: jou inspireren om de streek te verkennen. Luxemburg is de groenste provincie van België met veel mooie wandelingen maar ook enkele zeer oude en interessante steden. Je kunt er de ene dag heerlijk wandelen, klimmen of fietsen. 

Ook als cultuurliefhebber kun je je hartje ophalen met verschillende boeiende, historische steden op een uur rijden in België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Verwacht je aan een mix verwachten van tips voor het verkennen ‘de Gaume’ en de wijde omgeving met een persoonlijk tintje.

Gros bisous!
Maarten, Petra, Daan en Tijl

persoonlijke ervaringen

Verhuizen naar een nieuwe regio, een nieuwe taal en twee kleine kinderen. Hoe pak je dat aan? Op deze pagina lees je onze ervaringen met de verhuis, hoe de kinderen in een andere taal naar school moeten en waar we zoekende zijn. We delen ook onze tips mocht je zelf de sprong ooit willen wagen en verhuizen naar Luxemburg.

Petra vertelt - kikker

la trottinette in sprookjesland

Petra vertelt neemt je mee naar sprookjesland. Ik vertel bekende en minder bekende sprookjes in toegankelijk en verstaanbaar jasje. Luister je ook mee?

Lees meer