Sorting by

×

Welkom in Lacuisine

Welkom in ons mooie dorp, Lacuisine. Nee, niet keuken, maar wel een charmant dorpje in Florenville gelegen in de Gaumestreek. Het dorp dankt zijn naam aan de graven van Chiny, die hier hun “keuken” installeerden tijdens hun jachtpartijen. Dit alles dankzij de Semois die door Lacuisine stroomt. Nu is het een fantastische plek om te kajakken, te wandelen of paard te rijden langs de rivier, Je kunt zelfs een duik nemen in het frisse water aan de ‘Plage de Lacuisine’. Ons vakantiehuis ligt midden in het dorp, vlakbij de kerk. We stellen je graag aan elkaar voor.

Natuurgebied 'Domaine des Épioux'

Lacuisine staat bekend om het prachtige Domaine des Épioux, een natuurgebied waar je fantastische wandelingen kunt maken langs de Semois. Het meer ‘Grand Etang des Epioux’ is een overblijfsel van het industriële verleden van de streek als ijzersmederij in de 17e eeuw. De gerestaureerde smederij naast de Etang des Epioux getuigt van deze geschiedenis. Vlakbij het meer staat een prachtig kasteel dat ooit dienst deed als residentie van prins Napoleon. Ja hoor, neef van de keizer. Het Domein des Épioux biedt verschillende prachtige wandelingen met bekende uitzichtpunten zoals Roche de l’Écureuil, Roche Pinco en Roche du Chat. Deze plekken zijn zeker de klim waard. Op ons profiel op Komoot delen we verschillende wandelingen om deze bijzondere plek te verkennen.

Evenementen in de streek

Een van de bekendste dorpsfeesten in Lacuisine is het betoverende ‘Fête de la Lumière’. Verjaag samen met de plaatselijke bevolking de winter met o.a. een magische fakkeltocht, levendige muziek, lichtjes achter de ramen, kampvuren. En proost op de komst van de lente met een verwarmend kopje ‘Tafia de l’Ours’. Naast dit feest vindt in de zomer een grote brocante plaats. In augustus organiseert het naburige dorp Chassepierre een jaarlijks straatfestival, verbazingwekkende optredens, muziek en dans rond het weekend. Andere bekende festiviteiten in Florenville zijn het Florenville Carnaval in april, de braderij in de zomervakantie en het ‘aardappelfeest’ in oktober

Restauranttips in de buurt van Lacuisine

Gezien de reputatie van het gebied als ‘de keuken’, is het geen verrassing dat je hier lekker kunt tafelen. Lekker en dichtbij is ‘Au coeur de Lacuisine’, gelegen in het hart van het dorp. Als je naar Florenville rijdt, stop dan zeker even bij Clair de Lune, een fantastisch restaurant met een Frans-Belgische keuken. Voor een maaltijd met een prachtig uitzicht ga je naar Le Moulin Cambier in Chiny. Florenville heeft ook een natuurlijk ook heel veel restaurants. Van Grieks en Chinees tot Italiaans en Europees, je vindt vast iets waar je zin in hebt. Maar voor een meer intieme en idyllische ervaring kun je natuurlijk ook je zelfgemaakte picknick meenemen naar de ‘Plage de Lacuisine’. Zet je op een dekentje naast het water. Puur genieten!

Image of 3 young boys playing at Lacuisine Plage

We verwelkomen je graag!

Ons vakantiehuis in Lacuisine is de perfecte ‘thuis weg van huis’. Geniet van het comfort van een volledig uitgeruste keuken, een gezellige woonkamer, een eethoek, zonovergote terras en comfortabele slaapkamers. Je kunt Arel of D’Gaume apart huren of beide huizen samen voor grotere groepen. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen in de betoverende Gaumestreek.

Tot binnenkort?

Vakantiewoning Lacuisine

Ontdek onze vakantiewoning en boek je verblijf voor deze zomer. Er is Arel (6p), D’Gaume (4-5p) en de combo (2 appartementen tot 11p).

Verken het dorp

Ontdek Lacuisine met deze korte avondwandeling. Je wandelt langs de velden, door het dorp en een stukje langs de Semois.

Avontuur in de Gaume

  • Op onze blog vind je heel wat tips om de streek te verkennen
  • Wandelingen en fietstochten vind je op Komoot
  • Mototochten vanaf Florenville
  • Sla je fiets, moto of ander materiaal op in de garage
Charger for electric cars at our vacation home in Lacuisine, Florenville