Sorting by

×

op verkenning met de moto

Goesting om de Gaume (en verder) op je favoriete tweewieler te ontdekken? Motard René – aka onze ba – neemt je mee op drie prachtige tochten in de ruime omgeving. Hij neemt je mee naar Bastogne over Martelange. Of wat dacht je van cultuur- en champagnestad Reims? Toch liever de bossen in? Met een tocht naar Givet passeer je het grootste natuurgebied in de Franse Ardennen. De ritten zijn ideaal voor wie graag zijn tijd neemt en rustige dagtochten wil maken. Via de app MyRoute kun je je favoriete rit ook downloaden

Lang de Belgisch-Luxemburgse grens naar Bastogne

Deze tocht neemt je mee langs een stukje geschiedenis. Je rijdt langs de Belgisch-Luxemburgse grens in Martelange naar Bastogne. Vind je nog een van de oude grenspalen? Neem ook zeker even de tijd om te gaan tanken in één van de vele tankstations op de grens. In Martelange kun je een stop maken aan Moulin Kuborn – de oude watermolen op de Sûre, Église Saint-Martin en de oude kapel Saint-Donat. Onderweg merk je de sporen van de hevige strijd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Heb je een beetje tijd? Dan is een bezoek aan het museum over de tweede wereldoorlog in Bastogne een aanrader. Of slenter even rond in deze gezellige stadEven ontsnappen aan de drukte kan in het Parc naturel Haute Sûre Forêt D’Anlier. Er zijn verschillende wandelingen langs je route.

Rij langs de Semois en de Maas richting Givet

Rij naar het prachtige Givet net over de grens met Frankrijk. Givet ligt in het hart van de Franse Ardennen. Dit stukje Frankrijk was ooit Waals en dat hoor je nog in het lokale dialect. Hier stroomt de Maas België in. De rotsen rondom het dal zijn er spectaculair. Natuurgebied la Réserve naturelle nationale de la pointe de Givet op de Belgisch-Franse grens is dan ook een ideale plek om even te bekomen van je tocht. Het is met zijn 354 ha ook een van de grootste natuurgebieden in de streek.

Door de wijngaarden naar cultuurstad Reims

Halverwege Luxemburg en Parijs ligt het prachtige stadje Reims. De stad is vooral bekend voor haar kathedraal, champagne en prachtige architectuur. Reims herbergt heel wat mooie stadsparken. Ze zijn mooi onderhouden, goed aangelegd en dus ideaal om te picknicken en even te bekomen van je rit. Maar ook de weg er naartoe, langs de uitgestrekte natuur en de wijngaarden, is de fenomenaal.