Sorting by

×

Door de champagnestreek naar Reims

Start je moto en bereid je voor op een prachtige rit naar werelderfoedstad Reims, de parel van de Champagnestreek. Rij door de betoverende landschappen, met uitgestrekte wijngaarden terwijl je door het Franse platteland rijdt. Reims zelf is een prachtige bestemming met indrukwekkende architectuur, prachtig aangelegde parken én een plekje op de Wereldergoedlijst voor de kathedraal Notre Dame en het Palais du Tau. Deze route neemt je op weg vanuit Lacuisine naar Reims. Pik onderweg een flesje champagne op in één van de vele wijnhuizen om heerlijk na te genieten van je goedgevulde dag.

Door de wijngaarden in de Champagnestreek

De rit van Lacuisine naar Reims neemt je mee langs kilometers schilderachtig landschap bezaaid met wijngaarden, waar je de wereldberoemde wijnstokken kunt zien die worden gebruikt om champagne te maken. Je kunt verschillende champagnehuizen onderweg bezoeken. Denk dan meteen aan de bekendste ter wereld zoals Veuve Clicquot-Ponsardin, Maison Ruinart of La Maison Mumm. Reserveer best op voorhand, want de plaatsen zijn beperkt.

The vineyards in Reima

Ontdek de historische monumenten van Reims

Reims is een stad vol culturele en historische schatten, waar je eindeloos kunt dwalen en je vergapen aan de indrukwekkende architectuur. Parkeer je moto eenvoudig op Place Drouet d’Erlon en begin je ontdekkingstocht langs de vele historische hoogtepunten van de stad. Van de Gallo-Romeinse Porte Mars tot de adembenemende kathedraal Notre-Dame, met haar 2.000 gevelbeelden en erkenning als UNESCO-werelderfgoed. Ontdek daarnaast de prachtige openbare parken van Reims, zoals Parc Léo Lagrange en Jardin d’Horticulture Pierre Schneiter, waar je helemaal tot rust kunt komen en eventueel genieten van een sfeervolle picknick in het groen.

Heb je honger gekregen na je rit? Trakteer jezelf op een smakelijke lunch bij La Table des Halles, een populaire bistro die bekendstaat om zijn authentieke Franse keuken en motorvriendelijke ambiance. Parkeer je motor eenvoudig in de buurt en geniet van een heerlijke maaltijd voordat je je avontuurlijke rit door de betoverende Champagnestreek voortzet.

The Notre Dame cathedral in Reims
Jardin d'Horticulture Pierre Schneiter - beeld door Carmen Moya

Mototochten vanuit Lacuisine

Kom je naar Lacuisine met de moto? Stal je moto veilig en droog in onze ruime garage. Er zijn ook stevige kapstokken om kledij op te hangen en water om de moto (buiten) even af te spuiten. Met deze mototocht willen we je alvast inspireren om overdag het meeste uit je dag te halen. Neem ook zeker een kijkje bij de andere voorgestelde motortours in de Gaumestreek. Of deel je eigen tocht met ons. We delen ze met veel plezier verder. Of je nu kiest voor de wijngaarden van Reims, de glooiende heuvels van de Ardennen of de historische bezienswaardigheden van Luxemburg, we weten zeker dat je een onvergetelijk avontuur op twee wielen zult beleven.

Zin om te vertrekken?

Route

Bekijk de tour op MyRoute App.

Locatie

Lacuisine – Reims
De rit is 144 km en duurt zonder stops zo’n 1:30 uur

Hoogtepunten

  • de prachtige uitgestrekte wijngaarden van de champagnestreek
  • natuurgebieden onderweg
  • prachtige cultuur- en architectuurstad Reims

Meer mototochten

René deelt zijn favoriete ritten in de regio. Bekijk onze andere motortours vanuit Lacuisine. Via de app MyRoute kun je deze en nog veel meer routes downloaden.

Ontdek meer tips

Dit is een update van de blogpost van 29 september 2021