Sorting by

×

Mototocht naar cultuurstad Reims

Vanuit de Gaume kun je prachtige ritten maken met de moto. Wat dacht je van een tocht door de wijngaarden naar champagne- en cultuurstad Reims? De stad is vooral bekend voor haar prachtige kathedraal, wijnhuizen en bijzondere architectuur. Daarnaast vind je in Reims ook verschillende, publieke stadsparken. Ze zijn mooi onderhouden, prachtig aangelegd en dus ideaal even te ontsnappen aan de hectische stad. Maar ook de weg er naartoe, langs de uitgestrekte natuur en de vele wijngaarden, is de fenomenaal.

Met de moto door de wijngaarden

Reims is heel erg gekend om zijn champagnehuizen. In 2015 werden zelfs veertien wijnkelders, wijngaarden en andere plekken ingeschreven op de Unesco-werelderfgoedlijst als ‘cultureel landschap’. De rit naar Reims neemt je mee over het glooiende landschap langs deze de prachtige, wereldberoemde wijngaarden. Je kunt deze  champagnehuizen ook bezoeken. Reserveer je bezoek best op voorhand want de plaatsen zijn beperkt.

Rij wijndruiven in champagnewijngaarden in Montagne de Teneris, Reims, Frankrijk

Stadswandeling langs de prachtige architectuur

Reims is ook bekend om haar architectuur. Wandel of rij langs de gallo-romeinse Porte Mars, de romaans-gotische basiliek Saint-Rémi, het Palais du Tau, de byzantijnse basiliek Sainte-Clotilde, de art-deco Carnegie-bibliotheek, de moderne kapel van de Japanse schilder Foujita en de hallen van Boulingrin. Niet te missen: de kathedraal Notre-Dame. Hier werden verschillende Franse koningen en koninginnen gekroond. Maar vooral de prachtige gebrandschilderde ramen en de 2000 (!) beelden op de gevel bezorgden deze kathedraal een plaatsje op de Unesco-werelderfgoedlijst.

de kathedraal van Reims

Tot rust komen in één van de mooie stadsparken

Nood aan een pauze? Naast drinken (champagne, maar niet te veel aub ;-)) en cultuur opsnuiven, kun je ook ontsnappen in een van de mooie stadsparken. Hier kom je de mooiste bloemen en planten tegen. Je zal er dan ook zonder twijfel heerlijk kunnen picknicken of een prachtige wandeling kunnen maken. Aanraders zijn het Parc Léo Lagrange en Jardin d’Horticulture de Pierre Schneiter (foto). Of misschien voel je wel wat voor het Parc de Champagne?

Jardin d'Horticulture Pierre Schneiter - beeld door Carmen Moya
Jardin d'Horticulture Pierre Schneiter - beeld door Carmen Moya

ontdek ook

Heb je een tip voor ons?

Laat een berichtje achter onder deze post of contacteer ons via onze contact paginaFacebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.

Op zoek naar inspiratie? We bundelen alle leuke tips van reizigers in regio en andere expats op Pinterest.

Over deze rit

MyRoute

open de route in de MyRoute-app

Locatie / vertrekpunt

De rit start in Lacuisine en eindigt in het centrum van Reims.

Hoogtepunten

  • de wijnvelden, (wijn)huizen en wijnkelders op de Unesco-werelderfgoedlijst
  • kathedraal Notre-Dame
  • stadswandeling langs de prachtige architectuur in Reims
  • picknick in de wijngaarden of een van de prachtige stadsparken

Afstand / duur

143, 52 km / 1 uur 31 min

Meer mototochten

René deelt zijn favoriete ritten in de streek. Je vindt ze allemaal op de pagina mototochten. Via de app MyRoute kun je deze en nog veel meer routes downloaden.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.