Sorting by

×

petra vertelt

La trottinette trekt naar sprookjesland. Klassieke sprookjes zijn vaak een tikje ouderwets en de taal soms ontzettend moeilijk voor kinderen. Met Petra vertelt vertaal ik ze naar toegankelijk en verstaanbaar Vlaams Nederlands. Luister en lees je ook mee?

doornroosje slaapt

Doornroosje

De koning en koningin geven een groot feest voor de geboorte van prinses Aurora. Maar ze nodigen één fee niet uit. Ongelukkig dat ze uitgesloten is, geeft ze Aurora een heel bijzondere vloek. Kunnen de andere feeën de prinses nog redden?

Vrouw Holle voor haar huisje

Vrouw Holle

Stap binnen in de betoverende wereld van Vrouw Holle, waar zelfs magie af en toe een helpende hand nodig heeft tijdens de grote schoonmaak. Zal ze de hulp krijgen die ze nodig heeft?

De drie biggetjes

De drie biggetjes

De drie biggetjes moeten op hun eigen benen leren staan. Maar kunnen ze dat wel? Het is een heel oud sprookje, maar mijn mijn zonen en man maakten er deze modernere versie met een knipoog van. Lach jij je ook te pletter met de kuren van deze drie broers en de boze wolf?

De Chinese nachtegaal

De Chinese nachtegaal

The emperor has a beautiful garden full of exotic flowers and landscaped streams. But the top attraction in his garden is a little bird that sings so beautifully that it silences everyone. The emperor himself needs to hear that.