Sorting by

×

Bienvenue dans le quartier

header lively lux_Arlon vanop de Belvedere_1200_500

Intussen zijn we een tweetal weken geleden verhuisd van het drukke Antwerpen naar het veel rustigere Arlon. Hoewel het wel een aanpassing is (lees: een veel kleinere stad, een andere taal, een nieuwe omgeving,…) voelen we ons meteen thuis. Dat hebben we toch voor een groot stuk aan ontzettend lieve buren, onze rustige wijk en een aangenaam huis te danken.

Onze eerste ervaringen zijn superpositief. We hebben intussen verschillende buren ontmoet. Opvallend is hoe iedereen je meteen welkom heet in de buurt. Ze zeggen dan heel erg vrolijk: “Bienvenue dans le quartier!”. Mensen verwachten ook dat je je even komt voorstellen.

De wijk waarin we wonen is rustig en voor de deur hebben we een doodlopend woonerf waardoor het hier ook veilig is. Daarnaast wonen we op wandelafstand van de school en het stadscentrum van Arlon.

de tuin rond de Sint-Donatuskerk

Waarom Arlon?

We kozen voor Arlon omdat het (buiten de spits) een half uur pendelen is naar Luxemburg. Ook verschillende andere steden zoals Trier, Metz, Echternach en Diekirch zijn niet al te ver rijden. Ondanks dat Arlon een redelijk kleine stad is, is alles hier wel aanwezig: verschillende grote supermarkten, bouwhandels, scholen, een ziekenhuis en misschien wel hét belangrijkste: een gezellig stadscentrum. Daarnaast vonden we het ook wel comfortabel om in België te blijven. Bovendien wonen we maar 2,5 uur rijden van Antwerpen, wat het contact met vrienden en familie doenbaar houdt.

Een van de vele gezellige straatjes in het stadscentrum van Arlon
sfeerbeeld van een van de vele gezellige straatjes in Arlon

Over onze nieuwe thuisstad

Arlon – Arel in het Luxemburgs – is met haar 29.000 inwoners klein maar gezellig. Samen met Doornik en Tongeren is ze ook meteen de oudste stad van België. Zo vind je hier nog resten van de vroegere Romeinse stad Orolaunum. Andere trekpleister zijn de bron van de Semois, de Belvédère en de Sint-Donatuskerk op de top van de Knippchen, de Joodse begraafplaats en het kasteel van Barnich. De stad heeft ook een eigen bier: de ARAmiss. Een biertje dat we binnenkort vast eens zullen proeven!

de toren van de Sint-Donatuskerk

Meer weten over Arlon? Lees het artikel van Luxembourg Belge. Tip: op deze site vind je ontzettend veel leuke uitstapjes in deze prachtige provincie.

Laat van je horen!

Laat een berichtje achter onder deze post of contacteer ons via onze contact paginaFacebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.

Op zoek naar inspiratie? We bundelen alle leuke tips van reizigers in regio en andere expats op Pinterest.

1 gedachte over “Bienvenue dans le quartier”

  1. marie anne praet

    Dag Petra, Maarten, Daan en Tijl,
    Zo fijn te lezen dat het allemaal prima verloopt. Het contact met de buren, de wandelingen en het leren van de taal. Wat me het meest opvalt is dat Tijl Daan voorbijsteekt in lengte of zie ik dat verkeerd? Ze zien er in ieder geval heel gelukkig uit. Nog één weekje en dan start de school. Ik ben mee benieuwd!
    Veel succes, Marie Anne

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.