Sorting by

×

C’est parti!

Welkom op la trottinette! Gisteren kregen Maarten en ik de sleutel van ons nieuwe huis in Arlon. Volgende week kan het avontuur echt beginnen. Dan verhuizen we samen met onze 2 jongens vanuit Antwerpen naar daar. We delen ons persoonlijke verhaal over wonen in Belgisch Luxemburg, verhuizen naar een nieuwe (taal)streek en onze aanpassingen hieraan. Daarnaast nemen we je mee op pad in de streek en delen onze tips om zelf de stad of de natuur in te trekken. Volg onze avonturen en tips via deze blog of op Instagram.

expat ervaringen

Technisch gezien zijn we geen echte expats. We zijn wel verhuisd naar een ander taalgebied en passen ons hier volop aan aan. Maarten zal als ‘grensarbeider’ ook over de grens in het Groothertogdom Luxemburg werken. Op deze pagina lees je onze ervaringen met de verhuis naar een nieuwe regio, hoe de kinderen in een andere taal naar school moeten en waar we zoekende zijn. Verwacht je aan (hopelijk) mooie ervaringen, maar evengoed de ruwere kantjes.

Onze twee kinderen Daan en Tijl

avontuur in ‘t groen

We verhuizen naar #degroensteprovincie van België. Deze streek heeft dan ook heel wat te bieden. Wandel en fiets mee langs onze favoriete plekjes in de ruime omgeving. Niet alleen in België, maar ook in het Groothertogdom Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Verwacht je aan gezinsvriendelijke wandelingen en uitstapjes in de ruime regio.

levendig lux

Aarlen, Luxemburg, Trier,… zijn maar enkele steden die hier op een half uurtje rijden vandaan liggen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: als cultuurliefhebber kun je hier je hartje ophalen. We nemen je graag mee op uitstap in de buurt en delen onze tips om het meeste uit je dag te halen. Ook voor lekker eten en drinken kun je op deze pagina rekenen.

Kaasschotel op de kaas- en wijnavond bij La Marmite Ukrainienne

lees ook

Petra aan Lac de Conchibois
Een jaar en zoveel ervaringen rijker

Een jaar later, een jaar bloggen en een jaar in ‘t Frans. We hebben ons eigen vakantiehuis en kiezen volop om niet over ons, maar over de streek te bloggen.

Heb je een tip voor ons?

Laat een berichtje achter onder deze post of contacteer ons via onze contact paginaFacebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.

Op zoek naar inspiratie? We bundelen alle leuke tips van reizigers in regio en andere expats op Pinterest.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.