Sorting by

×

Een jaar en zoveel ervaringen rijker

1 september 2021! Onze jongens gaan nu een jaar hier naar school. Ze zijn zo goed als tweetalig. Het Frans voelt meer en meer normaal aan. Wonen voelt meer en meer als normaal en een echte thuis aan. Sinds kort hebben we zelfs ons eigen vakantiehuisje in de Gaume. Doelen bij onze verhuis: check, check en check! Tijd voor een terugblik op wat was en voor een frisse wind door deze blog.

'ons verhaal'

‘Expat ervaringen’ krijgt een andere naam en verhuist naar ons verhaal. Zo ligt de focus van de blog helemaal op tips om de streek te verkennen. What’s in a name zou je denken? Hoewel we heel wat gelijkaardige ervaringen hebben met expats, zijn we het niet. Wat we dan wel zijn? Een gezin dat besloot om te springen, om nieuwe horizonten op te zoeken en te verkennen. We willen die ervaringen delen met mensen die vragen hebben, dromen om de stap te wagen of gewoon nieuwsgierig zijn. Wie op zoek is naar onze ervaringen, vindt ze nu dus makkelijker terug. 

familiefoto aan muno

op vakantie in de Gaume

Wij zijn intussen helemaal verliefd op de Gaume, de mensen die er wonen en de prachtige wandelingen die je hier kunt maken. Daarom bundelden we heel heel wat uitstappen in de gids ‘Avontuur in de Gaume‘. Op de kaart kun je alle bezienswaardigheden en hun locatie makkelijk vinden. (Schoon)vader en motard René deelde dan weer met veel plezier enkele van zijn favoriete ritten in de buurt.  Alle tips krijgen ook een eigen, uitgebreidere blogpost maken. Telkens met een persoonlijke touch én een link naar Lacuisine.

Daan leest een opdracht aande feeënwandeling

waar staan we nu?

Verhuizen naar Arlon was de juiste keuze. Begrijp me niet verkeerd, Antwerpen blijft een fantastische stad. We komen er nog steeds elke keer een stukje thuis. Maar het leven hier is zoveel rijker. Even druk, maar minder gejaagd en hectisch. Arlon is ook qua pendelafstand ideaal gelegen ten opzichte van Luxemburg. Toegegeven, de jongens hebben hard moeten werken vorig jaar. Ze hebben niet eens hard geklaagd, maar gingen de uitdaging vol goeie moed aan. We zijn ongelofelijk zo trots op het resultaat. Ik hoop echt dat we deze richting kunnen blijven uitgaan. 

In de toekomst plan ik meer concretere tips over hoe jij jouw regio kunt kiezen, waar je rekening mee moet houden als ‘grensarbeider’, hoe we ons netwerk aan het uitbouwen zijn en hoe wij de dingen concreet aanpakken. Laat me zeker ook weten waar jij vragen over hebt. Wie weet kan ik je helpen en help jij me aan stof voor een volgende post!

meer persoonlijke ervaringen

Heb je een tip voor ons?

Laat een berichtje achter onder deze post of contacteer ons via onze contact paginaFacebook, of Instagram. We kijken er naar uit om jouw tips te horen of gewoon ervaringen uit te wisselen.

Op zoek naar inspiratie? We bundelen alle leuke tips van reizigers in regio en andere expats op Pinterest.

zin in avontuur in de Gaume?

Nog op zoek naar een weekendje weg op enkele uren rijden van huis? Misschien is een weekendje in Lacuisine wat je zoekt. Ons huisje is (al zeggen we het zelf) een hele fijne ontsnappingsplek. Je parkeert voor de deur en bent overal vlakbij (uitstappen, winkels en restaurants), maar toch ook even weg. Wil je nog afkomen? Kijk even in de kalender of het huis nog vrij is en kom af!

vakantiehuis Arel - woonkamer

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.