Sorting by

×
Bezoek aan de folterkamer tijdens de fakkeltocht in het kasteel van Bouillon

Dwaal rond in het prachtige kasteel van Bouillon na sluitingstijd. Tijdens deze nocturne wandel je door de kelders, langs koelruimtes en kerkers. Je tocht eindigt bovenaan de Oostenrijkse toren. Hier krijgt je een prachtig zicht op Bouillon en de Semois. Je fakkel en de gids in Middeleeuws tenue maken er vast een onvergetelijke avond van!

Een gids, verkleed als ridder of jonkvrouw, neemt je mee op pad door dit prachtige feodale kasteel. Je maakt een verkorte tocht en krijgt de hoogtepunten van deze Middeleeuwse vesting te zien. Toegegeven, ik ben zelf een grote fan van oude kastelen en Middeleeuwse feesten. Ik keek er dan ook ontzettend naar uit en heb genoten van het rondwandelen met mijn fakkel. In het donker een kasteel verkennen, is ook wel een tikje spannend. Zeker in de lange gangen en op donkere trappen waar je fakkel je enige lichtbron is. Het zicht over Bouillon bovenop de Oostenrijkse toren maakt de rondleiding af.

Ook zin gekregen? Tijdens de herfstvakantie staat er weer een hele reeks nocturnes gepland. Je moet wel je plekje op voorhand reserveren.

wandel door het kasteel met je fakkel

Versterkt kasteel van Bouillon

Niet zo’n fan van een donkere wandeling? Het kasteel is ook absoluut de moeite om overdag te bezoken. Trek zeker 2 uur uit om het kasteel, de pleinen en tentoonstellingen te bezoeken. Op het Ereplein kun je tussen 22 februari en 11 november om 11u30, 14u00 en 15u30 de valkenier in actie zien met verschillende uilen, arenden, buizerds, gieren en natuurlijk de valken. Vooral ‘de gevaarlijkste vogel van allemaal’ – Spartacus – is prachtig om zien.

Combineer je bezoek met een hapje in een van de vele restaurantjes of maak een wandeling langs de Semois. Vanop een van de vele bruggen over de Semois, krijg je een prachtig zicht op het kasteel.

Je tocht als jonkvrouw of ridder voor een dag…

…start zoals in de meeste musea en culturele instellingen met je reservatie op voorhand. Dit is verplicht voor de fakkeltocht en heel sterk aangeraden voor je bezoek overdag. Tijdens je bezoek is het dragen van een mondmasker verplicht. Op een aantal plaatsen moet je ook een specifieke wandelroute volgen.

Meer informatie

Tip: de meeste nocturnes kun je enkel met een Franstalige gids boeken. Vraag de avond zelf zeker of er ook een Nederlandstalige of Engelstalige gids aanwezig is. Wij kregen de tour samen met 4 andere mensen van een ontzettend sympathieke ‘ridder’ in het Engels en Nederlands.